Долго најавуваниот спот на Ѕвездите на Гранд, Белма Каршиќ и Ален Хасановиќ под името „Док спава град“ конечно е објавен.

  Музиката за песната „Док спава град“ ја направил Ален, аранжманот го изработил Дејан Момироски, додека за текстот се погрижил  Огнен Неделковски.  Песната која  долго беше најавувана ќе ги воодушеви фановите.