Дино Мерлин со спектакуларен концерт ја воодушеви публиката во Вараждин

Дино Мерлин повторно покажа дека е  вистинската балканска ѕвезда која секој месец од месецот ја исполнува секоја сала низ целиот регион.

На долгоочекуваниот концерт на синоќа во Вараждин, тој ја изненади публиката со специјална аудио-визуелна емисија

Неговите обожаватели на сите генерации со часови минуваа низ обилните снежни услови во градот. Полицијата го реглираше сообраќајот на сите патишта. Требаше многу трпеливост и нерви, но во преполната сала се чинеше дека никој не се откажа.

Тоа беше концерт што долго време ќе го паметат публиката од Вараждин и нивните гости, иако ова е втор концерт во Вараждин, поради големиот интерес, во рамките на тековната турнеја “Национал”. Но публиката во северниот дел на Хрватска навистина уживаше во музичкиот настап на овој разноврсен уметник.

– Што е убава приказна ако не можете да ја доживеете многу пати? Оваа приказна за “Хотел Национал” започна пред помалку од четири години и зад нас има речиси 80 концерти. Мислам дека настапивме во најубавите области на Медитеранот, а досега пеевме пред повеќе од 650.000 луѓе. Чувствувам дека оваа турнеја остави посебна патека зад нас и еден синџир на луѓе .

 

Јас сум неверојатно среќен човек што ја имам публиката и дека сум среќен  со сите овие убави луѓе од целиот свет – изјави Дино Мерлин по концертот во уште една проследена Арена.

 

 

Сподели