Град Скопје ја почна постапката за субвенции за печки на пелети

Град Скопје денеска го објави јавниот повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на град Скопје за набавка на печки на пелети.

Сите што ќе купат печки на пелети од денеска до 21 мај годинава може да конкурираат за субвенцијата во висина од 70 отсто од цената на печката. Сепак, износот на субвенцијата може да биде најмногу 30.000 денари со вклучен данок на доход по домаќинство.

Иако првично зададениот краен рок е 21 мај, доделувањето на субвенциите може да прекине и порано, ако се исцрпат предвидените средства.

Овој повик ќе се реализира по принципот „прв дојден, прв услужен“.

Извор Мета

Сподели