Младиот Емир Саитоски новата фудбалска надеж од Прилепско Лажани

Младиот талентиран 15то годишен фудбалер Емир Сатоски кој игра за Олипија – Словенија

За изминатата 2017 има постигнато најмногу погодоци и е прв на листата. Саитоски игра и за македоснката реперезнтациј за У15.

Како што дознаваме големи се шансите Саитоски да се сели во Шпанија или Италија.

Во интервју со Емир тој ни опиша, фудбалот ме научи да оставам срце на терен ,никогаш да не се предадам,ме научи да верувам затоа што оној кој не верува не може да успее.

Ме научи да го поштувам противникот ,да поднесувам пораз и да уживам во победата.

Ме научи секој ден да бидам се подобар во она што го работам.

Р.Хасановиќ

Сподели