Невработеноста лани изнесувала 22,4 проценти

Бројот на невработени лица лани изнесувал 213.564 што претставува 22,4 проценти од активното население во државата, објави Државниот завод за статистика.

Во 2016 година, стапката на невработеност изнесувала 23,7 проценти и бележи намалување за 1,3 отсто.

Лани, активното население броело  954.212 лица, од кои вработени се 740.648 или стапката на вработеност изнесувала 56,8 проценти.

Извор: Мета

Сподели