Саша Поповиќ – се собраа повеќе од 20.000 луѓе во Лажани!

Во прилепското село Лажани 1998година од страна на телевизија РТЛ и фамилија Ахмедовски беше организиран фестивалот ,,Ипче Фест ” во кој учестуваа пејачи аматери од цела бивша Југославија.

На фестивалот гости од естрада беа познатите естрадни уметници : Сузана Јовановиќ , Јашар Ахмедовски ,Гоце Арнаудов,Шеки Туркович, Радиша Трајкович – Џани.

Водители на фестивалот беа специјални гости од Србија Саша Поповиќ и Зоран Пејиќ Пеја.

 

Сподели